Meny

Offentliggjør eposter: Trumps sønn ble tilbudt dokumenter som kunne ødelegge for Clinton

Trumps sønn har offentliggjort e-postutvekslingen mellom seg og musikkprodusent Rob Goldstone, som skal ha tette bånd både til Vladimir Putin og Donald Trump. Se video i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trumps sønn ble under valgkampen tilbudt dokumenter fra en russisk advokat som skulle ødelegge for Clinton. – Jeg elsker det, svarte presidentsønnen.

New York Times har fått tilgang til eposten sendt 3. juni til Donald Trump jr. fra en av farens tidligere forretningspartnere i Russland, musikkpromotøren og tidligere journalist Rob Goldstone.

Goldstone er Emin Agalarovs PR-agent, en russisk postjerne og sønn av en russisk mange milliardær som skal ha tette bånd til Russland president, Vladimir Putin.

Sønnen til USAs president la tirsdag ut epostutvekslingen mellom seg selv og den tidligere tabloidjournalisten Rob Goldstone. Publiseringen skjedde kort tid etter New York Times sin sak, hvor de publiserte innhold i epostene.

I epostene som ble lagt ut får Donald jr. beskjed om at russiske myndigheter har informasjon som kan rette mistanke mot presidentkandidaten Hillary Clinton og hennes forhold til Russland.

Goldstone skriver at «the crown prosecutor of Russia» hadde tilbudt «å gi Trump-kampanjen noen offisielle dokumenter og informasjon som vil skade Hillary og hennes befatninger med Russland og vil være veldig nyttig for din far».

Epostsamtalen viser at presidentens sønn ble informert om at russiske myndigheter hadde opplysninger som kunne rette mistanker mot Clinton, skriver nyhetsbyrået AP.

– Elsker det

Goldstone spør presidentens sønn om hva han mener er den beste måten å håndtere informasjonen på, og om han kan snakke direkte med Agalarov selv.

Trump jr. svarer at han er ute på reise, og at han kanskje burde snakke med Agalarov først.

"Det virker som om vi har litt tid, og hvis det er det du sier, elsker jeg det, kanskje senere i sommer", skriver han i eposten.

Fire dager senere ble det foreslått et møte i New York med en "russisk regjeringsadvokat", skriver New York Times.

Russiske myndigheter har nektet for at de hadde kjennskap til møtet mellom Trumps sønn og den russiske advokaten.

Møtet ble ifølge avisen holdt 9. juni i Trump Tower. New York Times har i løpet av de siste dagene skrevet at møtet fant sted, hvem som deltok og hva det handlet om.

Ifølge New York Time skal presidentsønnen ha visst at materialet var en del av den russiske regjeringens innsats for å hjelpe Trumps kandidatur. Også Trumps svigersønn Jared Kushner og hans daværende valgkampsjef Paul Manafort var til stede under møtet i Trump Tower.

Bekreftet møte

Trump jr. har bekreftet at han møtte den russiske advokaten Natalia Veselnitskaja.

– Jeg legger ut hele epostutvekslingen for å være helt åpen. Jeg ønsket først å ta det over telefonen, men da det ikke gikk, sa de at kvinnen kom til å være i New York, og spurte om jeg ønsker å møte henne, sier Trump jr. i en uttalelse.

Ifølge avisen har Veselnitskaja forbindelser til Kreml.

– Jeg er ikke den første personen i en valgkamp som stiller opp på et møte for å få informasjon om en motstander, tvitret den amerikanske presidentens sønn sarkastisk mandag.

– Forræderi

Richard Painter, en tidligere advokat under George W. Bush, skrev søndag natt amerikansk tid på twitter:

«Dette er forræderi. Han må ha visst at den eneste måten Russland kunne få slik informasjon var gjennom spionasje.»

Sentrale Trump-medarbeidere mistenkes for å ha samarbeidet med Russland om å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton i forkant av presidentvalget i november. Påstandene om dette er nå gjenstand for gransking, både av Kongressen og FBI.

Les også:  Avis: Trump Jr. ble lovet skadelig informasjon om Clinton

Populært