Merkel forsvarer Ivanka Trump

Donald Trumps datter Ivanka har spilt en framtredende rolle på G20-møtet i Hamburg, her mellom Verdensbankens sjef Jim Young Kim og Tysklands statsminister Angela Merkel under presentasjonen av et nytt globalt kvinnefond.
Donald Trumps datter Ivanka har spilt en framtredende rolle på G20-møtet i Hamburg, her mellom Verdensbankens sjef Jim Young Kim og Tysklands statsminister Angela Merkel under presentasjonen av et nytt globalt kvinnefond. Foto: Ryan Remiorz / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivanka Trump tok en liten stund pappas plass ved hovedbordet på G20-møtet, noe som høstet krass kritikk. Men Angela Merkel tar henne i forsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var mens Donald Trump var ute en stund for å snakke med andre, at Ivanka en kort stund tok farens plass mellom verdensledere som Kinas Xi Jinping, Tyrkias Recep Tayyip Erdogan, britiske Theresa May og Tysklands statsminister Angela Merkel.

Episoden ble kjent fordi et medlem av den russiske delegasjonen tvitret et bilde.

Å la et familiemedlem ta presidentens plass ble møtt med hevede øyenbryn og nye anklager om nepotisme. Den amerikanske analytikeren Anne Applebaum er sterkt kritisk til at «en ikke-valgt, ukvalifisert, uforberedt sosietetskvinne fra New York» blir ansett som «den beste til å representere Amerikas nasjonale interesser».

Men Merkel sa til pressen at hver delegasjon selv bestemmer hvem som skal sitte ved bordet når presidenten ikke er der, og at Ivankas handling var helt akseptabel gitt hennes stilling i Det hvite hus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ivanka Trump tilhører den amerikanske delegasjonen, så dette er på linje med hva andre delegasjoner gjør. Og det er kjent at hun arbeider med konkrete saker i Det hvite hus, sier hun, ifølge AP.

Trump er blitt beskyldt for nepotisme ved at han etter manges mening i strid med amerikansk lov har utnevnt både datteren og hennes mann Jared Kushner til nære rådgivere, med egne kontorer i Det hvite hus. Han forsvarer seg med å vise til at de jobber uten lønn.

Les også: Publikum pep da Ivanka Trump forsvarte farens kvinnesyn

Fikk du med deg denne? Hva sier Putin som utløser Merkels mystiske øyeblikk?