Putin: G20 med optimalt kompromiss om klima

Russlands president Vladimir Putin under G20-toppmøtet i Hamburg. Foto: Alexander Zemlianichenko / Pool / AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin under G20-toppmøtet i Hamburg. Foto: Alexander Zemlianichenko / Pool / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin mener G20-landene har kommet fram til et «optimalt kompromiss» om klima i slutterklæringen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et av de veldig viktige temaene var klimaendringer. Og her klarte det tyske presidentskapet å finne et optimalt kompromiss, sier Putin på en pressekonferanse lørdag.

Den russiske presidenten sier videre at hans amerikanske motpart Donald Trump stilte mange spørsmål om de påståtte russiske forsøkene på å påvirke det amerikanske presidentvalget. Han sier de to statsladerne hadde en lang diskusjon om temaet, og at han tror Trump tror på forsikringene om at Russland ikke blandet seg. Men det er bedre å spørre Trump selv, sier Putin.

Putin sier Trump er svært annerledes enn hvordan han framstår på TV. Den russiske presidenten sier videre at forholdet mellom de to supermaktene kan forbedres dersom dialogen fortsetter på samme måte som hans samtaler med Trump.

Trump og Putin møttes for første gang ansikt til ansikt fredag.

Les også:

G20 vedtok slutterklæring i Trumps ånd

Vandaler har herjet i Hamburg under G20-møtet: 200 politifolk skadet

Lavrov: Trump aksepterte at Russland ikke blandet seg i det amerikanske valget