Idrettsstyret ble ikke orientert om stortingspresidentens OL-middager

Stortingspresident Olemic Thommessen
Stortingspresident Olemic Thommessen Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettsstyret ble holdt utenfor da daværende generalsekretær Inge Andersen avtalte med stortingspresident Olemic Thommessen (H) om å holde to festmiddager under ungdoms-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Aftenposten var flere medlemmer i Idrettsstyret misfornøyde med at Andersen aldri informerte dem om de to mottakelsene i stortingspresidentens private bolig.

Norges Idrettsforbund (NIF) betalte for middagene, som ble holdt under ungdoms-OL i Lillehammer vinteren 2016. Regningen var på over 168.000 kroner.

– Det var ingen skriftlig avtale. De to snakket sammen, og Olemic tilbød å ha to mottakelser i sitt hjem. Noe generalsekretæren vår mente var en god idé. Og slik ble det til, sier kommunikasjonssjef Niels Røine i NIF til Aftenposten.

Avisen skriver at invitasjonen til middagene ble skrevet på brevark fra stortingspresidentens kontor og sendt ut fra protokoll på Stortinget.

– Nei, styret ble ikke informert. Da handlet generalsekretæren på egen hånd, svarer Røine på spørsmål om Idrettsstyret ble orientert om avtalen mellom Andersen og Thommessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasjonale beslutningstakere, medlemmer i Den internasjonale olympiske komité (IOC), lokale beslutningstakere og representanter fra det norske og danske kongehuset var til stede under middagene hjemme hos Thommessen.

Tidligere i uken ga NIF innsyn i flere hundre bilag fra Sotsji-OL og ungdoms-OL. Det skjedde etter hardt press i forbindelse med en lang debatt om åpenhet i norsk idrett.

Les også: Idrettsforbundet tok regningen for «OL-middager» hjemme hos stortingspresidenten

Stortingspresidenten sto skolerett etter byggesprekk

Stortingspresidenten: – Vi tar kritikken på største alvor

Lundteigen mener Stortingets ledelse må gå av: – Det er så drøyt