Merete Hodne tilbake som Frp-medlem

Merete Hodne har meldt overgang fra Demokratene til Frp, men sier at hun kun er støttemedlem og beskriver seg ikke som en politiker.
Merete Hodne har meldt overgang fra Demokratene til Frp, men sier at hun kun er støttemedlem og beskriver seg ikke som en politiker. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frisør Merete Hodne har meldt overgang fra Demokratene til Fremskrittspartiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har tro på Ketil Solvik-Olsen og Sylvi Listhaug. Derfor er jeg medlem i Frp, skriver Hodne i en tekstmelding til Stavanger Aftenblad. Videre forteller hun at hun kun er støttemedlem, at hun går på noen møter i ny og ne, men at hun ikke har planer om noe mer enn det.

Hodne sto på plassen foran tidligere Frp-politiker Jan Simonsen på valglisten til Demokratene i Norge før stortingsvalget i 2013 i Rogaland. Hun har også vært medlem av Frp tidligere, men forlot partiet «etter å ha blitt spurt på en fin måte om å trekke meg før sist valg for snart fire år siden», skriver Hodne. Hun omtaler seg nå ikke som politiker, og beskriver seg selv som selvstendig.

Hodne ble kjent etter at hun nektet Malika Bayan (nå Malika Faviano) adgang i frisørsalongen fordi hun brukte hijab.

I ettertid har hun vært involvert i flere rettssaker. I desember skal hun igjen i Stavanger tingrett fordi hun har saksøkt revygruppa Løgnaslaget for ærekrenkelse etter å ha omtalt henne som «nazifrisør». Hun krever opptil 200.000 kroner i oppreisning fra hvert av de tre medlemmene.

Frisøren har tidligere tatt Løgnaslaget til retten i et forsøk på å stoppe bruken av ordet, men fikk ikke medhold.

Les også: Facebook-karantene etter islam-innlegg

– Merete Hodne må tåle at noen tar igjen

Høyesterett har avvist anken fra frisøren i hijabsaken

Nektet å slippe inn kvinne med hijab – ender i retten