Albanias sosialistiske statsminister sikret seg gjenvalg

Edi Rama (høyre) kunne tirsdag feire å ha blitt valgt til sin andre periode som statsminister i Albania. Her avbildet med sin kone i utkanten av Tirana.
Edi Rama (høyre) kunne tirsdag feire å ha blitt valgt til sin andre periode som statsminister i Albania. Her avbildet med sin kone i utkanten av Tirana. Foto: Hektor Pustina / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Albanias sittende sosialistiske statsminister Edi Rama har sikret seg gjenvalg, viser de endelige valgresultatene tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at alle stemmene var telt opp tirsdag kveld, sikret Sosialistene seg 49 prosent av stemmene som ble avgitt søndag. Hovedrivalene i sentrum-høyre-partiet Demokratene fikk på sin side mindre enn 30 prosent.

Albania, som er en av Europas fattigste nasjoner, har vært en offisiell kandidat til innlemmelse i EU siden 2014. Rama ønsker å innlede formelle forhandlinger innen året er omme.

Ifølge valgresultatet har 52-årige Rama og hans parti sikret seg flertall med 74 seter i den 140 seter store nasjonalforsamlingen. Det betyr at Sosialistene kan regjere alene.

Et skjær i sjøen for Rama er det imidlertid at valgdeltakelsen, på mindre enn 50 prosent, var en av de laveste siden kommunismens fall tidlig på 90-tallet.

Aktuelt:

Lav valgdeltakelse i Albania

Regjeringspartiet i Albania ligger an til gjenvalg