Senatet utsetter avstemning om helsereform

Artikkelen fortsetter under annonsen

Republikanerne i Senatet utsetter avstemningen om forslaget til ny helsereform, fordi motstanden i egne rekker er for stor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget til ny helsereform vil tidligst komme opp for avstemning etter 4. juli, opplyste republikanernes majoritetsleder Mitch McConnell til partikollegaer i Senatet tirsdag.

Visepresident Mike Pence og president Donald Trumps stabssjef Reince Priebus var til stede, men lyktes ikke med å svinge partipisken og overtale de fem utbryterne i partiet til å stemme for forslaget.

Republikanerne har 52 av de 100 representantene i Senatet og tåler derfor ikke flere enn to utbrytere om de skal sikre nødvendig flertall for sitt forslag til helsereform.

I et håp om å tvinge utbryterne til å ombestemme seg, er samtlige 52 republikanske senatorer tirsdag kveld invitert til Det hvite hus av president Donald Trump.

En av Trumps fremste kampsaker er å omgjøre forgjengeren Barack Obamas helsereform, men dette har vist seg vanskelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et forslag som ble vedtatt i Representantenes hus i mai, vil ifølge Kongressens budsjettkontor føre til at 23 millioner flere amerikanere vil stå uten helseforsikring i 2026, sammenlignet med Obamacare.

Senatets justerte forslag innebærer kun en marginal forbedring av dette, noe som har fått tvilen til å melde seg hos flere av partiets senatorer.