Trump skylder på Obama for russisk valginnblanding

Donald Trump møtte Barack Obama i Det hvite hus etter valgseieren.
Donald Trump møtte Barack Obama i Det hvite hus etter valgseieren. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump mener forgjengeren Barack Obama må ta skylden for mulig russisk påvirkning av valget i USA i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag griper Trump igjen til Twitter og langer ut mot Obama.

– Sannheten er at president Obama gjorde INGENTING etter at han ble informert i august om russisk innblanding, skriver han.

Trump påpeker at Obama hadde fire måneder på seg til å gripe inn etter å ha blitt orientert av CIA, men at han ikke gjorde noe fordi han ikke ønsket å skape uro, og fordi han trodde demokratenes kandidat Hillary Clinton ville vinne valget uansett.

– Han stanset det ikke, han inngikk hemmelig avtale eller holdt det skjult, og det hjalp ikke Demokratene eller kjeltringen Hillary i det hele tatt, skriver Trump videre, og drar igjen fram yndlingskallenavnet sitt på Clinton.

Uttalelsene kommer parallelt med sentrale Trump-medarbeidere mistenkes for å ha samarbeidet med Russland. Anklagene inkluderer at de forsøkt å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton i forkant av presidentvalget i november. Påstandene er gjenstand for gransking, både av Kongressen og FBI.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trumps tirade mot Obama ser ut til å henvise til en artikkel i Washington Post om hvordan Obama-administrasjonen håndterte russiske forsøk på å påvirke amerikanske velgere.

Les også: Verdens befolkning misliker Trumps politikk

Høyesterett lar Trump delvis innføre omstridt innreiseforbud

Trump brøt id-tradisjon i Det hvite hus