Lav valgdeltakelse i Albania

En eldre kvinne avgir stemme i Tirana i Albania søndag. Foto: Hektor Pustina / AP / NTB scanpix
En eldre kvinne avgir stemme i Tirana i Albania søndag. Foto: Hektor Pustina / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Valgdeltakelsen i Albania var så lav at valgmyndighetene ville ha lokalene åpne en time lenger. – Stem, stem, stem, skrev statsministeren på Twitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Edi Ramas gjentatte oppfordringer til tross, det ble ikke spesielt høy valgdeltakelse. Ifølge foreløpige tall skal bare 45,2 prosent av de stemmeberettigede ha bruk muligheten til å stemme søndag. Det er en av de laveste deltakelsen siden kommunismens fall tidlig på 1990-tallet. Ved forrige valg i 2013 møtte 53 prosent av de stemmeberettigede opp.

Kringkasteren Ora News meldte søndag kveld at statsminister Edi Rama og hans sosialistiske parti ligger an til å få mellom 45 og 49 prosent av stemmene. Det største opposisjonspartiet, Demokratene, ligger på sin side an til å få mellom 30 og 34 prosent. Valgdagsmålingene er imidlertid ikke regnet som veldig pålitelige.

Rama har lovet å sette fart på den økonomiske veksten og innføre reformer mot landets korrupte rettssystem. Albania er et av Europas fattigste land, og nesten en tredel av landets unge er arbeidsledige.

Aktuelt: Regjeringspartiet i Albania ligger an til gjenvalg