Meny

Trump tror fremdeles han får avviklet Obamacare

President Donald Trump tror på helsereformen sin, tross mange tegn på at den ikke går gjennom i Senatet. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at fem republikanske senatorer har varslet at de ikke vil støtte ham, er president Donald Trump optimist og tror på innføring av en helsereform.

Til "Fox and Friends" sier Trump at han tror republikanerne ikke er langt unna å få gjennom reformen. En rekke av kongressmedlemmene hans har derimot gått ut og sagt at det kan bli tøft å få gjennom endringene som langt på vei ville betydd slutten på Obamacare.

Republikanerne har 52 seter av Senatets totalt 100 seter og kan bare tåle at to unnlater å stemme for forslaget for å få det gjennom. Ingen av de 48 demokratene støtter forslaget. Lørdag ble det klart at enda en republikansk senator, nummer fem i rekka, ikke vil stemme for helsereformen som Senatet behandler.

Med mindre noen av de fem kan overbevises om å endre standpunkt, ser det ut til å gå mot et sviende nederlag for Trumps forsøk på å avvikle Obamacare.

Populært