Enda en republikaner imot Trumps helsereform

Flertallslederen i Senatet, Mitch McConnell, sliter med å få alle republikanerne til å støtte forslaget om å innføre en ny helsereform.
Flertallslederen i Senatet, Mitch McConnell, sliter med å få alle republikanerne til å støtte forslaget om å innføre en ny helsereform. Foto: J. Scott Applewhite / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda en republikansk senator vil ikke stemme for helsereformen som Senatet behandler. Dermed ligger det an til nederlag for forsøket på å avvikle Obamacare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senator Dean Heller fra Nevada sier at han er imot republikanernes helsereform i den formen den har, men han er ikke imot å forhandle om endringer.

Tidligere har fire konservative senatorer, deriblant Ted Cruz fra Texas og Rand Paul fra Kentucky, gjort det klart at de mener forslaget ikke går langt nok i å avvikle hele helsereformen til president Barack Obama.

Republikanerne har 52 seter av Senatets totalt 100 seter og kan bare tåle at to unnlater å stemme for forslaget for å få det gjennom. Ingen av de 48 demokratene støtter forslaget.

I tillegg til de mest konservative som mener forslaget ikke går langt nok, er det også en liten håndfull moderate republikanere som mener at forslaget går for langt i å frata amerikanere helsedekningen.

Om flertallsleder Mitch McConnell går med på endringer for å tilfredsstille de mest konservative, risikerer han å miste stemmene til de mer moderate.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget som nå behandles i Senatet, er svært likt et forslag som i forrige måned ble vedtatt i Representantenes hus, og som ifølge Kongressens budsjettkontor vil frata 23 millioner amerikanere helsedekningen.

Heller, som står foran en kamp om gjenvalg neste år, sier han er imot forslaget på grunn av kuttene i Medicaid, et statlig program som gir helsetjenester til 73 millioner fattige i USA.