Corbyn mer populær enn May på ny måling

Et flertall av de spurte i en ny meningsmåling mener Labour-leder Jeremy Corbyn (t.v.) burde ha vært britisk statsminister, i stedet for Theresa May (t.h.). Foto: AP / NTB scanpix
Et flertall av de spurte i en ny meningsmåling mener Labour-leder Jeremy Corbyn (t.v.) burde ha vært britisk statsminister, i stedet for Theresa May (t.h.). Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Labour-leder Jeremy Corbyn er for første gang mer populær blant britene enn statsminister Theresa May, viser en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På spørsmål om hvem av de to som egner seg best som statsminister, svarer 35 prosent av de spurte Jeremy Corbyn. 34 prosent mener Theresa May er den beste statsministeren, mens 30 prosent er usikre, viser målingen YouGov har gjort for The Times.

Det er første gang Labour-lederen har passert May på en meningsmåling, men den britiske statsministerens popularitet har stupt de siste månedene.

I en tilsvarende måling i midten av april mente 54 prosent av de spurte at May burde være statsminister, mens bare 15 prosent holdt en knapp på Corbyn.

Den siste målingen viser at Corbyn er særlig populær blant yngre briter, og han leder nå i alle aldersgrupper under 50 år.

Et knapt flertall av de spurte, 45 prosent mener at det er galt av Storbritannia å forlate EU, mens 44 prosent mener at det er riktig, viser målingen.

På spørsmål om hvilket parti som bør lede utmeldingsprosessen, kjent som brexit, svarer 34 prosent De konservative, mens 20 prosent svarer Labour.

May og de konservative vant valget 8. juni, men mistet flertallet i Underhuset og styrer nå videre som en mindretallsregjering.

Aktuelt:

May kom med tilbud om brexit, så ble hun sendt på dør

May beklager håndteringen av brannkatastrofen i London

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden