Lindås, Radøy og Meland blir storkommunen Alver

Fylkesmann i Hordaland, Lars Sponheim, ledet kommunestyremøtet da Lindås, Radøy og Meland vedtok at den nye storkommunen i Hordaland får navnet Alver. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Fylkesmann i Hordaland, Lars Sponheim, ledet kommunestyremøtet da Lindås, Radøy og Meland vedtok at den nye storkommunen i Hordaland får navnet Alver. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Alver kommune blir fra 1. januar 2020 en av de største kommunene i Hordaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navnet ble vedtatt under et felles kommunestyremøte torsdag, skriver NRK.

– Navnet på den nye storkommunen er flott, og nå skal vi fylle det med innhold. Det blir en kjekk reise å være med på, sier ordføreren i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes, til NRK.

Alver kommune vil fra 2020 ha et areal på 679 kvadratkilometer og romme 28.620 innbyggere. Den blir da den fjerde største kommunen i Hordaland (i folketall).

– Ingen av oss har vært med på noe sånt før, så dette blir historisk. Det er ikke ofte dette skjer, sa fylkesmann Lars Sponheim under innledningen av kommunemøtet.

Tidligere i år ble det klart at kommunene Eid og Selje i Sogn og Fjordane slår seg sammen. Torsdag ble Stad vedtatt som nytt kommunenavn. 25 av 29 stemte for dette, skriver Sunnmørsposten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden