Republikansk seier i Georgia og South Carolina

Karen Handel takker sine tilhengere, som trolig har sørget for at hun blir ny representant fra georgia i den amerikanske Kongressen. Foto: Curtis Compton / Atlanta Journal-Constitution / AP / NTB scanpix
Karen Handel takker sine tilhengere, som trolig har sørget for at hun blir ny representant fra georgia i den amerikanske Kongressen. Foto: Curtis Compton / Atlanta Journal-Constitution / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Republikanerne Karen Handel og Ralph Norman vant hver sin kongressplass i valgene i henholdsvis Georgia og South Carolina. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Handel betegnet de første resultatene fra Georgia som "utrolig oppmuntrende", og ved 22-tiden tirsdag kveld ble det klart at hun vinner det jevne valget i delstatens sjette distrikt.

Det har vært mye oppmerksomhet om plassen hun kjemper om i Representantenes hus. Demokratene sto lenge sterkt i sørstatene, men et skifte inntraff på 1960- og -70-tallet. Siden 1979 har plassen fra det sjette distriktet gått til en republikaner.

Demokraten Jon Ossoff hadde håpet på et resultatet som kunne sende noen sjokkbølger inn i Washington før neste års mellomvalg. Mange ser på valget i tirsdagens valg som en slags generalprøve før det langt mer omfattende valget til neste år. Det er også mange som har håpet og trodd at det relativt unge politiske stjerneskuddet – Ossoff er 30 år gammel – kunne endre fastlåste posisjoner og forskyve balansen, men det ser altså ikke ut til at den drømmen går i oppfyllelse.

Også i South Carolina var det valg tirsdag. Der ble republikaneren Ralph Norman valgt til å overta plassen som står ledig etter partifelle Mark Mulvaney i Representantenes hus.