Solberg: – Vi har støtt på vanskeligheter

Statsminister Erna Solberg oppsummerte halvåret tirsdag. Se opptak her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre kriser har satt regjeringen på prøve underveis i perioden, framholdt statsminister Erna Solberg (H) under sin halvårlige pressekonferanse tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har støtt på vanskeligheter på veien, sa Solberg og viste til oljeprisfallet, migrasjonskrisen og "den sikkerhetspolitiske uroen", som hun kalte det.

– Oljeprisfallet var et av de mest dramatiske sjokkene for norsk økonomi, sa statsministeren, som hevdet at det har påvirket norsk økonomi i større grad enn finanskrisen gjorde da de rødgrønne styrte landet.

Men hun innledet med en positiv vinkling.

– Det går veldig godt i Norge

Solberg startet nemlig med å slå fast at det går bra i landet.

– Det håper jeg alle har fått med seg. Vi har mange gode piler som peker riktig vei, fastholdt statsministeren.

Tallene Solberg viser til, er blant annet fallende arbeidsledighet, økende økonomisk vekst, positive prognoser for sysselsettingsandelen og en gunstig kronekurs. Dette følger av at oljenedturen går mot slutten, og at oljeprisen har stabilisert seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ledigheten er på vei ned, veksten er på vei opp og det skapes flere jobber. Ledigheten er nå på samme nivå som før oljeprisfallet, slo Solberg fast.

Aktuelt: Her er Tajiks anti-skrytliste til regjeringen Solberg

Fire hovedsatsinger

Oppslutningen om Høyre og Frp har vært bemerkelsesverdig stabil siden de to regjeringspartiene og samarbeidspartiene mistet flertallet på målingene i oktober i fjor.

Samlet ville dagens opposisjonspartier fått 91 mandater mot 78 til regjeringen og samarbeidspartiene ved et valg på mai-snittet.

Likevel trakk Solberg opp fire hovedsatsingsområder ved en eventuell valgseier: Kunnskap i skolen, trygg omsorg, flere jobber og styrket forsvar og beredskap.

– Hvis vi lykkes med å skape en god skole for alle, lykkes vi med alt annet, sa Solberg på sin pressekonferansen, der hun oppsummerte regjeringens gjøren og laden det siste halve året.

Hun viste til at en god skole er det viktigste tiltaket for sosial utjevning.

– Innen 2030 skal 90 prosent av alle elevene fullføre og bestå videregående skole, sa hun.

Aktuelt:

Frp mest fram på ny måling – krise for Venstre og SV

Solberg mer som May enn Merkel