Orbán: – Europas historie skal ikke skrives i imperiers hovedkvarterer

GRENSEVAKTER: – Ungarn var det første landet som viste at store bevegelser av folkemasser kan stoppes, sa Ungarns statsminister Viktor Orbán (i midten) da 1206 nye grensevakter avla sin ed i Budapest lørdag.
GRENSEVAKTER: – Ungarn var det første landet som viste at store bevegelser av folkemasser kan stoppes, sa Ungarns statsminister Viktor Orbán (i midten) da 1206 nye grensevakter avla sin ed i Budapest lørdag. Foto: Statsministerens kontor
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke vil la noen tvinge på oss folkemasser hvis identitet og intensjoner er fullstendig ukjent for oss, sa Ungarns statsminister Viktor Orbán til 1206 nye grensevakter som ble tatt i ed lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungarn har fått mye kjeft for å stoppe titusener av migranter å krysse Schengen-grensa uten kontroll, men sto fast på at det var deres plikt å kontrollere alle som ønsket å krysse grensa under den store migrant- og flyktningebølgen i 2015.

Les også: EU oversvømmes av asylsøkere fra Kosovo

Nå styrker landet grensekontrollen ytterligere ved at 1206 nye grensevakter ble tatt i ed på Heltenes Plass i Budapest lørdag, og statsminister Viktor Orbán talte.

Der kom Orbán også med stikk til EU-ledelsens ønske om å beslutte på overnasjonalt nivå hvor mange og hvilke flyktninger hvert land skal ta imot, noe Ungarn og Slovakia har gått til EU-domstolen for å få erklært ulovlig.

– Vi tror at Europas framtid ikke skrives i imperiers hovedkvarterer, men i hovedstedene til europeiske nasjoner: I Warszawa, i Paris, i Berlin - og også i Budapest, sa Orbán.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han la til at det likevel er dem som mener at framtida også til Ungarn bør avgjøres av andre et annet sted.

– Det har vi sett før, vi vet hvordan det skjer, og vi vet også at det ender med undertrykking og fattigdom, bemerket statsministeren.

Ifølge ham må ungarere stå fast på at det ungarske folk alene har rett til å avgjøre landets skjebne.

Les også: – Som Schengen-land har både Norge og Ungarn plikt til å forsvare grensene