The Sunday Times: Toryer vurderer mistillitsforslag mot May

Storbritannias statsminister Theresa May kan stå overfor et opprør i eget parti, ifølge avisen The Sunday Times. I verste fall kan det ende med mistillit.

Storbritannias konservative statsminister Theresa May er svekket. Foto: AP / Frank Augstein / NTB scanpix

Storbritannias konservative statsminister Theresa May er svekket. Foto: AP / Frank Augstein / NTB scanpix

May er svekket som følge av valgnederlaget nylig og kritikk av regjeringens håndtering av brannkatastrofen i en boligblokk i London natt til onsdag.

Ifølge den britiske søndagsavisa kan opptil et dusin konservative parlamentarikere støtte et mistillitsforslag mot May. Det kan skje når Parlamentet behandler regjeringens politiske planer for de neste to årene i en viktig avstemning 28. juni.

Statssekretær i handelsdepartementet Greg Hands avviser at det er noe opprør mot May. Partiet står samlet bak statsministeren, sier han til Sky News.

De konservative partiet mistet flertallet i Parlamentet i valget nylig og må nå støtte seg til det nordirske unionistiske partiet DUP. Dermed oppnådde regjeringen det motsatte av det som var hensikten med å utlyse nyvalg, nemlig å styrke sin posisjon før brexit-forhandlingene som starter mandag.

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden