- Hun hadde bare trengt å si noen trøstens ord

Theresa May forlot raskt kirken etter møtet, og mange beboere er skuffet over at hun ikke tok seg tid til å stanse for å si noe eller snakke med folk.
Theresa May forlot raskt kirken etter møtet, og mange beboere er skuffet over at hun ikke tok seg tid til å stanse for å si noe eller snakke med folk. Foto: Phil Noble / NTB SCANPIX

Raseriet mot statsminister Theresa May vokser etter katastrofebrannen. Nå kunngjør May krisepakke til brannofrene. Men politisk blir krisen stadig større for en allerede hardt presset May.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare en uke etter krisevalget for statsminister May er hun nå under sterk kritikk for måten hun har taklet katastrofebrannen i London på.

Fredag kveld stormet en gruppe demonstranter rådhuset i Kensington og Chelsea, med krav om at de som har mistet hjemmene sine må få umiddelbar hjelp. 30 personer er bekreftet omkommet, men tallet kan bli langt høyere, og ytterligere 70 personer er savnet, ifølge politiet.

Skuffet

Flammer og røyk slukte blokken nord i Kensington i Vestlondon. Foto: Toby Melville / Reuters
Flammer og røyk slukte blokken nord i Kensington i Vestlondon. Foto: Toby Melville / Reuters

Flere brannofre sinte og skuffet over statsminister Theresa May, som fredag besøkte St Clements kirke. Hun forlot raskt kirken etter møtet, og mange beboere er skuffet over at hun ikke tok seg tid til å stanse for å si noe eller snakke med folk, skriver The Guardian.

- Vi håpte hun ville si at hun støtter lokalsamfunnet. Hun hadde bare trengt å si noen trøstens ord, sier Simon McDonald, som vokste opp i området og har tilbudt frivillig hjelp til ofre etter katastrofebrannen, til avisen.
Enkelte ropte «skam deg» og «feiging» til landets statsminister.
Men May hadde fredag flere møter med ofre for brannen, og tilbrakte en time på et sykehus der mange av ofrene befinner seg, og snakket med dem. Hun kunngjorde dessuten fredag kveld et fond på fem millioner pund som skal sørge for umiddelbar hjelp til ofrene.

Les også;

Statsministeren: – Politiet i Manchester tror de kjenner angriperens identitet

Kontrast til Corbyn

En kvinne gråter mens brannen raser i Grenfell Tower. Foto: Facundo Arrizabalaga / EPA
En kvinne gråter mens brannen raser i Grenfell Tower. Foto: Facundo Arrizabalaga / EPA

Likevel stormer det rundt May, etter beskyldninger om at hun ikke ville møte ofrene da hun først kom til åstedet torsdag. Under det besøket snakket hun bare med redningspersonell, ikke beboere. Det førte til massiv kritikk mot May, og sto i kontrast til Labour-leder Jeremy Corbyn, som møtte ofrene, klemte og snakket med dem.

Dette har ikke gått upåaktet hen. Selv om May senere har møtt flere ofre, har kritikken ikke stilnet, og inntrykket av en statsminister som ikke evner å møte folk har styrket seg. Også i valgkampen ble hun anklaget for distanse til velgene, og hun står svakt etter resultatet, der toryene mistet flertallet de hadde.

Kritikken kommer nå også fra partifeller. Partiveteran Michael Portillo sier May burde ha vært forberedt på å møte sinnet hos folk.
- Hun møtte redningsmannskaper, en bra ting å gjøre uten tvil, men hun skulle ha vært der med beboerne, som Jeremy Corbyn gjorde, sier Portillo til BBC.

Denne saken ble først publisert hos Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden