Mays kontor: Trumps planer om Storbritannia-besøk uendret

President Donald Trump (t.h.) sammen med blant annet statsminister Theresa May under G7-møtet på Sicilia i mai. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix
President Donald Trump (t.h.) sammen med blant annet statsminister Theresa May under G7-møtet på Sicilia i mai. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Theresa Mays kontor sier Donald Trumps statsbesøksplan er uendret. Ifølge The Guardian har USAs president sagt han ikke vil komme før britene støtter besøket. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Guardian skriver søndag at presidentens planlagte besøk i Storbritannia er utsatt etter en telefonsamtale mellom Trump og den britiske statsministeren. Den britiske avisa viser til en ikke navngitt kilde som skal ha vært i rommet under telefonsamtalen.

– Vi kommenterer ikke spekulasjoner om innholdet i en privat telefonsamtale. Dronningen utstedte en invitasjon til president Trump om å besøke Storbritannia, og disse planene er ikke endret, heter det i en uttalelse fra statsminister Mays kontor etter Guardian-artikkelen.

Det hvite hus ville ikke umiddelbart kommentere saken, ifølge Reuters. Ingen dato var satt for Trumps forestående statsbesøk, som ble kunngjort da May besøkte Washington i januar. Britiske medier har tidligere meldt at besøket var planlagt å finne sted i oktober.

Les mer: May forsvarer London-ordfører etter Trump-angrep

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump harselerer med Londons borgermester

Trump med nytt angrep på Londons ordfører

Kilde: – Mays rådgiver

Trump skal ifølge The Guardian ha gitt beskjed om at han ikke vil komme så lenge det blir store demonstrasjoner mot besøket.

Samtalen skal ha funnet sted i løpet av de siste ukene. Beskjeden skal ha overrasket May, ifølge de som var til stede.

Kilden beskrives som en av statsminister Theresa Mays rådgivere.

Kritikken mot Trump har økt i Storbritannia den siste måneden, da den amerikanske presidenten offentlig hudflettet Londons ordfører Sadiq Khan på Twitter. Trump harselerte blant annet med at Khan oppfordret Londons innbyggere til ikke å være bekymret over økt politinærvær i dagene etter terrorangrepet i hovedstaden.