Meny

Brende: – Dette blir vanskelige uker for Storbritannia

Utenriksminister Børge Brende, her under en pressekonferanse nylig, er bekymret etter valget i Storbritannia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette blir vanskelig for Storbritannia, sier utenriksminister Børge Brende (H) etter de konservatives valgnederlag.

Statsminister Theresa May og de konservative har gjort et langt dårligere valg enn de hadde regnet med.

– Det Storbritannia trenger nå, er stabilitet, for de skal gjennom noe av det mest krevende landet har gått løs på – nemlig å melde seg ut av EU. Og hun ville jo ha hatt større flertall i Parlamentet for å håndtere en så kompleks situasjon. Dette er verdens femte største økonomi og Norges viktigste handelspartner, sier Brende til NRK.

– Dette blir vanskelig for Storbritannia, for jeg tror vi har sett bare toppen av isfjellet når det gjelder hvor krevende det er å melde seg ut av EU. Dette blir vanskelige uker for Storbritannia og også mer krevende enn vi hadde håpet, fortsetter han.

Populært