Meny

Ragnhild Queseth Haarstad er død

Ragnhild Queseth Haarstad fra Grue i Hedmark ble 78 år gammel. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsråd Ragnhild Queseth Haarstad er død, 78 år gammel.

Queseth Haarstad, som ble født 4. april 1939 i Grue i Hedmark, hadde et langt politisk liv bak seg. Hun representerte Senterpartiet, og hun møtte først som vararepresentant på Stortinget for Hedmark i 1973.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mottok budskapet om Queseth Haarstads bortgang med stor sorg.

– Hun var en sterk folkevalgt og hadde et brennende engasjement. Hun sto på sine standpunkter selv når det var meget krevende, og hun fikk respekt i alle partier. Vi har mistet et sjeldent godt menneske, sier Slagsvold Vedum til Østlendingen.

Kommunalminister

Ragnhild Queseth Haarstad var innvalgt på Stortinget fra Hedmark Senterparti i perioden 1981 til 1997. Hun var kommunalminister i sentrumsregjeringen fra 1997 til 1999. I årene 1988–1994 var hun leder i Senterpartiets kvinnebevegelse, Senterkvinnene. Sammen med Berit Ås var hun med på å etablere det første Kvinneuniversitetet i 1983. Fra 2009 til 2013 var hun medlem av Statens seniorråd.

Populært