Meny

Bønder krever statlig hjelp mot ulven

Leder Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag krever sammen med Bondelaget at regjeringen hjelper til i jakten på ulven som trolig har tatt livet opp mot 100 sauer i Oppland den siste uka. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bøndene mener regjeringen må bidra i jakten på ulv som angriper og dreper sau i stort antall i områder utenfor ulvesonen. 

I Norges Bondelag kaller de det en varslet katastrofe at ulv har tatt seg inn i beiteområdene for sau, skriver VG. Den siste uka har det som trolig er én ulv alene, drept opp mot 100 sauer i beiteområdene i Gran i Oppland.

– Det er klart at når antallet ulv vokser, så vil flere ulv komme dit ulven ikke skal være. Det vi nå ser i Oppland, er at ulv kommer inn i beiteområdene, fordi antallet er så stort. Når vi ikke har fått stoppet totalantallet, er dette en varslet katastrofe, sier styremedlem og rovdyransvarlig Einar Frogner i Norges Bondelag.

Han sier det er vanskelig å jakte på ulv i beiteområdene og er fortvilet over at så mange sauer er tatt av ulven.

Les også:   – Har aldri hatt ulveangrep i dette omfanget

– Dette er en tragedie, og det i prioriterte beiteområder! Da skal dyrene trygt ut på beite. Regjeringen må ta ansvaret for rovviltpolitikken sin, sier Merete Furuberg, leder i Norges bonde- og småbrukarlag, til avisen.

Sammen krever nå Norges Bondelag og Norges bonde- og småbrukarlag at Klima- og miljødepartementet hjelper de lokale fellingslagene med ressurser til å ta ut ulv.

Statssekretær Lars Andreas Lunde i Klima- og miljødepartementet lover hjelp til de lokale fellingslagene med å ta ut ulv.

– Vi har vært opptatt av at Statens naturoppsyn skal være på tilbudssiden og bidra med den hjelpen det måtte være behov for lokalt, sier han til VG.

Les også:   Færre ulv i Finland

Populært