Iran mener Trumps reaksjon på terroren i Teheran er frastøtende

Iransk politi patruljerer utenfor nasjonalforsamlingen i Teheran etter onsdagens angrep. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix
Iransk politi patruljerer utenfor nasjonalforsamlingen i Teheran etter onsdagens angrep. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iranske myndigheter fordømmer Donald Trumps reaksjon på onsdagens terrorangrep i Teheran etter at han sa at Iran høster hva landet sår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

13 personer ble drept og over 40 såret i angrepene mot nasjonalforsamlingen og Khomeinis grav. De seks angriperne var iranerne som hadde sluttet seg til IS, ifølge iranske myndigheter.

Trump har i en uttalelse sagt at USA «sørger og ber for ofrene», men han kom med en tilføyelse som ikke blir tatt godt imot i Iran.

– Vi understreker at land som støtter terror, risikerer å bli offer for ondskapen de fremmer, framholder den amerikanske presidenten.

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif skriver i en Twitter-melding at uttalelsen fra Det hvite hus er frastøtende og han føyer til at iranerne kjemper mot terror som støttes av USAs klientstater.