Meny

Tyrkia sender soldater til Qatar

Emir av Qatar Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani tok i mot Tyrkias president Tayyip Erdogan i Doha i Qatar i februar. Foto: Kayhan Ozer / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias nasjonalforsamling har vedtatt å sende soldater til en tyrkisk militærbase i Qatar.

Beslutningen blir sett på som et tegn til tyrkisk støtte til Qatar etter at landet har blitt frosset ut av blant annet nabolandene Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Bahrain.

Les mer: Erdogan forsøker å megle i Qatars diplomatiske krise

Trump hevder å stå bak bruddet med Qatar

Beslutningen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen er resultat av et forslag som har ligget på bordet i flere måneder, men som det nå trolig ble satt fortgang i som følge av krisen Qatar befinner seg i.

Tyrkia har fra før soldater til stede i Qatar, som del av et forsvarssamarbeid inngått i 2014. Det er så langt uklart hvor mange soldater Tyrkia vil sende til Qatar og når det vil skje.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er kritisk til sanksjonene som blant annet Saudi-Arabia innførte mandag. Saudi-Arabia, Emiratene, Bahrain, Egypt og Jemen er blant landene som har kuttet diplomatiske bånd til Qatar. Handel er også rammet.

Tyrkisk opposisjon har uttrykt bekymring over at klarsignalet til å sende soldater til Qatar kan bidra ytterligere til krisen.

Arabiske stater kutter diplomatiske bånd med Qatar

Qatar Airways fortsetter flyvningene

Populært