Meny

London-angripers mor: Sønnen ble radikalisert i London

HEDRER: Representanter fra det muslimske samfunnet i London la ned blomster ved London Bridge onsdag. etter terrorangrepet 3. juni. Imamer har fordømt angrepet utført av radikale islamister. Foto: Odd Andersen / AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til den ene av de tre London-angriperne sier sønnen ble radikalisert i London i fjor. Hun kaller sønnens gjerning grusom og sier den er i strid med islam.

Italienske Valeria Collina, en muslimsk konvertitt, sier sønnen Youssef Zaghba alltid satte strenge krav til seg selv og at han aldri klarte å leve opp til sine egne forventninger.

Moren Valeria Collina, sier sønnen Youssef Zaghba ble radikalisert i London. Foto: Handout / Reuters

Han ønsket å dra til Syria for å etablere familie, men ikke for å krige. Han mente han kunne finne det «ekte islam» i Syria, forteller moren. Han ble radikalisert i fjor da han bodde i London, forteller hun videre, og viser til at han endret oppførsel gjennom fjoråret.

– En grusom handling,

– Da jeg dro til England, var han blitt litt mer urokkelig, men ikke så mye. Men jeg leste det i ansiktet hans og så det på væremåten hans, at en radikalisering hadde funnet sted. Dette skjedde i England, sier Collina.

Hun sier sønnens handling i London Bridge-angrepet var «forferdelig» og at hun nå skal begynne å lære unge mennesker om islams egentlige betydning.

– Det var en grusom handling, noe som ikke burde ha skjedd. Det burde ikke ha skjedd, og noe sånt bør aldri skje igjen, sier hun om angrepet.

Les mer: London-terrorist deltok i TV-dokumentar om ekstrem islamisme

Imamer nekter å be for gjerningsmennene i London

Populært