Trump vil ikke hindre FBI-Comeys vitneprov

James Comey skal vitne på Capitol Hill i Washington. Det er ventet drama når flere opplysninger rundt avskjedigelsen av ham som FBI-sjef kommer fram, spesielt i hvilken grad president Donald Trump blandet seg inn i Russland-etterforskningen. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
James Comey skal vitne på Capitol Hill i Washington. Det er ventet drama når flere opplysninger rundt avskjedigelsen av ham som FBI-sjef kommer fram, spesielt i hvilken grad president Donald Trump blandet seg inn i Russland-etterforskningen. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump kommer ikke til å bruke sin makt som president til å forhindre at den sparkede FBI-sjefen James Comey vitner for Kongressen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter Det hvite hus. Informasjonen fra Comey kan bli sentral i etterforskningen av mulige bånd mellom valgkampapparatet til Donald Trump og Russland.

Den utstøtte FBI-toppen skal vitne i en høring i Senatet der det er ventet dramatikk og intriger. De fleste av de store TV-selskapene i USA planlegger å sende høringen direkte, og barer i Washington åpner tidligere på dagen for å vise høringen.

Uttalelsene til Comey i Senatet blir første gang han ytrer seg offentlig siden han ble sparket av Trump i begynnelsen av mai. Opplysningene den tidligere FBI-sjefen kan komme med representerer muligens en stor risiko for presidenten.

Det er ventet at Comey får spørsmål om detaljene rundt oppsigelsen, i tillegg til påstandene om at Trump skal ha prøvd å få ham til å droppe etterforskningen av Trumps rådgivere i Russland-saken.

James Comey skal detaljert ha dokumentert de tre samtalene mellom ham og Trump mens han fremdeles var sjef for FBI. Av notatene framgår det angivelig at Trump vill ha en slutt på granskingen av hans daværende nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Aktuelt:

Putin sier han ikke egentlig snakket med Flynn

Lavrov nekter for at Trump snakket om Comey

Personvernpolicy