Meny

Flertall mot tvungen kommunesammenslåing

Partilederne i regjeringen og støttepartiene er kan hende ikke helt på bølgelengde med folket når det gjelder kommunesammenslåing. Krf-leder Knut Arild Hareide, Venstre-leder Trine Skei Grande, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (bak), finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

56,4 prosent mener at det ikke burde brukes tvang der innbyggerne i kommunene har gått imot sammenslåing, viser ny meningsmåling.

På spørsmål om kommuner burde tvinges til sammenslåing svarer 29,4 prosent av de spurte at det bør brukes tvang, mens 14,2 prosent svarer at de ikke vet. Meningsmålingen er utført 31. mai av InFact for Lokalsamfunnsforeningen blant 1.014 personer, skriver Klassekampen.

Torsdag skal det stemmes på Stortinget over om Høyre og Frp får flertall med Venstre for at 13 kommuner skal tvinges sammen til åtte.

Blant de spurte i meningsmålingen er det flertall for tvang blant dem som oppgir å stemme på Høyre og Venstre, mens kun 40,8 prosent Frp-velgerne er for tvang.

– Et massivt flertall av befolkningen ser at det er uklokt å slå sammen kommuner med tvang og vil la folkestyret fungere. Det bør være en påminner for regjeringspartiene, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til avisen.

Aktuelt:

74 kommuner forsvinner fra kartet

Lavest antall kommuner på svartelista noensinne

Populært