Meny

May forsvarer London-ordfører etter Trump-angrep

Statsminister Theresa May tar Londons ordfører Sadiq Khan i forsvar etter at Khan har blitt kritisert av USAs president Donald Trump. – Jeg har kritisert Donald Trump før, sier Theresa May. Foto: Thierry Charlier / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Theresa May sier London-ordfører Sadiq Khan gjør en god jobb. Hun irettesetter dermed Donald Trump, som har gått til Twitter-angrep på Khan.

– Jeg synes Sadiq Khan gjør en god jobb og det er feil å si noe annet, sa May mandag ettermiddag etter et valgmøte da hun fikk spørsmål om hva hun synes om Twitter-angrepene fra USAs president Donald Trump.

Les også: Samles i sorgen. – Ved å stå sammen som en by, vil vi sende et signal til hele verden: London-boere vil aldri la seg kue av terror,

May avviste å kritisere Trumps uttalelser, men sa hun er uenig med Trump på flere saker, som blant annet klimaendringer.

– Jeg har kritisert Donald Trump før. Jeg synes ikke han burde ha trukket USA fra Parisavtalen, sa May.

Det er uklart om Mays uttalelser om Khan mandag kom før eller Trumps siste utbrudd på Twitter samme dag.

– Patetisk unnskyldning av London-ordfører Sadiq Khan som måtte tenke raskt etter sin «ingen grunn til å være bekymret»-uttalelse, skrev Trump.

Langet ut for andre gang

Det var andre gang på 48 timer etter terrorangrepet i London at Trump langet ut mot Khan. Under det første utbruddet søndag skrev Trump at «minst 7 er drept og 48 såret i terrorangrep og Londons ordfører sier det ikke er grunn til å være bekymret».

Khan, som er muslim, hadde fått sine ord tatt ut av sammenheng, noe Khans kontor kommenterte søndag ettermiddag.

– Londons ordfører har viktigere ting å gjøre enn å svare på Trumps feilinformerte tweet som med hensikt tar hans (Khans, red.anm.) oppfordringer til London-boerne ut av sammenheng, het det.

Søndag kveld fulgte Khan selv opp med en kommentar overfor BBC da han sa at «noen folk blomstrer på strid og splittelse. Vi skal ikke la Donald Trump splitte våre samfunn, sa Khan.

Populært