Meny

Trump med nytt angrep på Londons ordfører

President Donald Trump, med førstedame Melania Trump i bakgrunnen, avbildet under en tale i Washington søndag. Trump har to ganger på to døgn kritisert Londons ordfører etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump gjentar sin kritikk av London-ordfører Sadiq Khan etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden.

– Patetisk unnskyldning av London-ordfører Sadiq Khan som måtte tenke raskt etter sin «ingen grunn til å være bekymret»-uttalelse, skrev Trump på Twitter mandag.

Les også: Trump harselerer med Londons borgermester

Det var andre gang på 48 timer etter terrorangrepet i London at USAs president langet ut mot Londons ordfører.

Mandagens utspill fra Trump kom etter at Khan hadde sagt til Londons innbyggere at «det ikke er grunn til å være bekymret over økt politinærvær i dagene som kommer».

Trump tok Khans ord ut av sammenheng og tvitret søndag at «minst 7 er drept og 48 såret i terrorangrep og Londons ordfører sier det ikke er grunn til å være bekymret!".

I en uttalelse sendt fra Khans kontor søndag ettermiddag, het det at «Londons ordfører har viktigere ting å gjøre enn å svare på Trumps feilinformerte tweet som med hensikt tar hans (Khans, red.anm.) oppfordringer til London-boerne ut av sammenheng».

Les også: Trump med Twitter-tirade mot justisdepartementet

Populært