Dagsavisen: Sandberg gir opp omdiskutert fiske-forslag

Fiskeriminister Per Sandberg trekker ifølge kilder forslaget om å avvikle leveringsplikt for torsketrålere.
Fiskeriminister Per Sandberg trekker ifølge kilder forslaget om å avvikle leveringsplikt for torsketrålere. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) trekker forslaget om å fjerne pliktleveringssystemet for torsketrålerne, skriver Dagsavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at forslaget strandet i næringskomiteen, har Sandberg besluttet å trekke det, opplyser flere kilder til avisen. Trolig vil det skje i statsråd fredag.

Næringskomiteen skulle lagt fram sin innstilling om forslaget torsdag, men endte med å utsette saken til neste uke.

Ingen av partiene er fornøyde med dagens ordning, men komiteen skal ikke ha lykkes i å komme fram til et alternativ som et flertall kunne slutte seg til. Dermed skal Sandberg ha varslet at forslaget trekkes.

Les også: – Jeg er skremt over at en statsråd oppfører seg slik. Han må bli voksen

Nærings- og fiskeridepartementet har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Sandberg har møtt mye motbør for forslaget om å avvikle det såkalte pliktsystemet som skal sørge for råstoff til fiskeriavhengige småsamfunn i Nord-Norge.

Fiskeriministeren ble møtt med raseri og et kystopprør over forslaget, som gikk ut på å oppheve torsketrålernes plikt til å levere fisk til nordnorske anlegg, mot en avkorting på 20 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har i lengre tid vært kjent at det var lite sannsynlig at han ville sikre flertall på Stortinget.

Les også: Sandberg: – Jeg skal ikke fjerne leveringsplikten

SV og Arbeiderpartiet er begge mot forslaget, men uenig om alternativene, mens Senterpartiet blankt avviser å fjerne ordningen, har NTB tidligere omtalt.

Støttepartiene ønsket heller ikke å følge Sandbergs modell. Venstre åpnet for å beholde deler av pliktene, mens KrF ville avvente konklusjonen fra et ekspertutvalg som skal se på omfattende endringer i kvotesystemet.