Ungarn betaler gjenoppbygging av den kristne byen Tesqopa i Irak

SKRIVER SJEKK: Ungarns omstridte statsminister Viktor Orbán bidrar med 1,9 millioner euro til den kaldeisk-katolske patriarken av Babylon.
SKRIVER SJEKK: Ungarns omstridte statsminister Viktor Orbán bidrar med 1,9 millioner euro til den kaldeisk-katolske patriarken av Babylon. Foto: Gergely Botár / kormany.hu
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kristne byen Tesqopa i Nord-Irak ble herjet med av IS i 2014 og 2016. Nå gir Ungarn bistand til gjenoppbygging av boliger til flyktninger som vender hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Viktor Orbán og patriarken av Babylon, Louis Raphaël I Sako, avtalte tirsdag bruken av bistand den ungarske regjeringen gir til gjenoppbygging av boliger i den nordirakiske, kristne småbyen Tesqopa, som har vært herjet av IS-terroristene.

Patriarken, som leder den kaldeiske grenen av katolisismen, møtte den ungarske statsministeren i parlamentet i Budapest.

– I tråd med regjeringsvedtaket om å bidra med støtte til forfulgte kristne i Midt-Østen, bidrar den ungarske regjeringen til å sikre at kristne familier kan fortsette å bo i sitt fødeland og vende tilbake til sine hjem, sa statsministerens pressesjef Bertalan Havasi.

Ungarn bidrar med 580 millioner forint, tilsvarende 1,9 millioner euro, til gjenoppbyggingen.

Tesqopa er i hovedsak en kristen by med 11.000 innbyggere, som ble angrepet av IS i 2014 og 2016. De ble begge gangene slått tilbake av kurdiske peshmerga-styrker, men etterlot en ødelagt by.

Les også: Orbán: – Ingen kristne kan ha anti-muslimske holdninger