Rekordmåling for Senterpartiet

– Vi har ikke fått en eneste stemme ennå, men selvfølgelig er disse tallene veldig motiverende, sier Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum til DN.
– Vi har ikke fått en eneste stemme ennå, men selvfølgelig er disse tallene veldig motiverende, sier Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum til DN. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet får 15,3 prosent oppslutning på en måling i Dagens Næringsliv. Det er sterkere enn målingene da partiet herjet under EU-kampen i 1993.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under EU-kampen hadde Senterpartiet en toppmåling på 14,3 prosent i gjennomsnitt en måned før valget, ifølge DNs partibarometer for mai.

Målingen, som er utført av Sentio Norge, gir stortingsflertall for Senterpartiet og Arbeiderpartiet, til tross for at Arbeiderpartiet (30,9 prosent) faller fra forrige måling. I denne målingen er Ap-oppslutningen nesten lik resultatet i stortingsvalget i 2013.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum bekrefter at styrkeforholdet er avgjørende i en eventuell regjeringsforhandling.

– I forrige regjering hadde vi ti plasser i Stortinget, mens med disse tallene ville vi hatt 29 mandater. Da vil vi ha en annen kraft. Det er slik demokratiet virker, svarer Vedum til avisen.

På målingen faller regjeringspartiene og støttepartiene deres, mens de andre partiene stiger, sammenlignet med valgresultatet. Både Venstre (3,8 prosent) og KrF (3,2 prosent) faller under sperregrensen, mens SV er over (4,3 prosent). Høyre får 24,1 og Frp 11,0 prosent. Miljøpartiet De Grønne får 3,1 og Rødt 2,8 prosent.

Les også:

MDG mener Frp og Sp ligner Putin og Trump

Senterpartiet et populært andrevalg for Ap- og KrF-velgere

Ny skattefeide mellom Ap og Frp