Tajik tatt uten billett på T-banen

Hadia Tajik slapp gebyr da hun ble tatt uten gyldig billett på T-banen i Oslo.
Hadia Tajik slapp gebyr da hun ble tatt uten gyldig billett på T-banen i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik ble stoppet uten gyldig billett på T-banen i Oslo, men slapp gebyr. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen av Stortingets justiskomité hadde deltatt i NRKs «Politisk kvarter» onsdag morgen. På Stortinget T-banestasjon ble hun stoppet i billettkontroll, skriver VG.

– Det er dessverre riktig at jeg ikke hadde kjøpt billett da jeg tok T-banen fra Majorstuen til Stortinget etter å ha deltatt på «Politisk kvarter» på NRK i morges. Jeg glemte det rett og slett, og jeg beklager det. Jeg innså tabben da jeg ankom Stortinget stasjon og meldte meg selv til billettkontrollørene, sier Tajik til avisen.

Ruters gebyr for ikke å ha billett er på 1.150 kroner, eller 950 kroner om man betaler på stedet.

Hadia Tajik ble stoppet i billettkontroll uten billett her på Stortinget stasjon i Oslo. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Hadia Tajik ble stoppet i billettkontroll uten billett her på Stortinget stasjon i Oslo. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Tajik slapp unna gebyr i dette tilfellet. Pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter forklarer:

– Billettkontrollørene gjør en vurdering på stedet. Hvis de ser på kjøpshistorien på appen at vedkommende har betalt billetter jevnlig, men at han eller hun har glemt å betale akkurat i dag, så kan kontrolløren gjøre en vurdering av at dette var et hendelig uhell og gi mulighet for å kjøpe billett og slippe gebyr, sier Dahl Johansen til VG.