Kilde: Trump mener Parisavtalen ikke er juridisk bindende

USAs president Donald Trump kommer til å stille seg bak Parisavtalen om den gagner USA og spesielt om den ikke stikker kjepper i hjulene for landets industri, ifølge en kilde i Det hvite hus. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump kommer til å stille seg bak Parisavtalen om den gagner USA og spesielt om den ikke stikker kjepper i hjulene for landets industri, ifølge en kilde i Det hvite hus. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump mener at Parisavtalen ikke er rettslig bindende og ser etter måter avtalen kan fungere for USA på, sier en kilde i Det hvite hus. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis presidenten kan finne en måte å gjøre avtalen bra for USA, er jeg sikker på at han er åpen for å potensielt forbli en del av den, sier den anonyme kilden til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Den nye amerikanske administrasjonen gjennomgår Parisavtalen, og president Donald Trump, som har uttrykt sterk skepsis til klimaavtalen, er ventet å komme med avgjørelsen om USA forblir en del av den etter et G7-møte neste uke.

– Hvis han føler at det er en avtale der andre land ikke gjør noe og opprettholder høye utslippsnivå, og det fører til restriksjoner for amerikansk industri, da kommer han til å gå ut av avtalen, sier kilden videre.

Parisavtalen, som ble inngått under Obama-administrasjonen i desember 2015, har som mål å holde den globale oppvarmingen under 2 grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader.

Les også: Kina lover å forsvare Parisavtalen

USAs energiminister vil reforhandle Parisavtalen

Solheim tror Trump godtar Parisavtalen

Trump utsetter skjebnedom over verdens klimaavtale

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden