Konservative Edouard Philippe utnevnt til ny statsminister i Frankrike

President Emmanuel Macron har utnevnt Édouard Philippe (46) fra det konservative partiet Republikanerne til ny statsminister i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Philippe er ordfører i Le Havre og utdannet jurist. Utnevnelsen av Philippe kan tolkes som et forsøk på å lokke flere konservative politikere til å støtte Macrons nye parti Republikken på vei, skriver nyhetsbyrået AP.

Valget er også i tråd med Macrons oppfatning om at høyre-venstre-skillet i fransk politikk er utdatert. Selv er Macron tidligere medlem av Sosialistpartiet.

Macron holdt kortene tett til brystet før den nye regjeringssjefen ble utnevnt mandag – dagen etter at Macron ble tatt i ed som president.

I forrige uke presenterte Republikken på vei listen over storparten av partiets liste med kandidater til valget på ny nasjonalforsamling i juni. Utfallet av valget vil bli avgjørende for om Macron vil klare å gjennomføre sine lovede reformer.

Halvparten av kandidatene er uten tidligere politisk erfaring, og halvparten er kvinner.

Philippe deler Macrons syn i mange økonomiske og sosialpolitiske saker. I likhet med mange andre franske politikere har han studert ved eliteuniversitetene École nationale d'administration (ENA) og Sciences Po.

Macron er Frankrikes yngste president noensinne, og også Philippe er yngre enn mange andre franske toppolitikere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden