Senterpartiet tredoblet på Akershus-måling

Senterpartiet tredobler sin oppslutning i en fersk meningsmåling i Akershus og er inne med en representant fra fylket for første gang på åtte år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På målingen InFact-målingen har gjort for Romerikes Blad og en rekke andre Akershus-aviser får Sp en oppslutning på 7,8 prosent – en framgang på hele 5,3 prosentpoeng fra stortingsvalget for fire år siden.

– Vi har vært ute av Akershus-benken i to perioder nå, så dette er utrolig gledelige og inspirerende tall, stråler Senterpartiets førstekandidat i Akershus, Sigbjørn Gjelsvik fra Sørum.

Partiet mangler bare rundt 1.100 stemmer på å få to mandater. Arbeiderpartiet får en oppslutning på 31,2 prosent. Høyre og Frp svekkes noe og får 31,3 og 12,5 prosent.

Les også: Senterpartiet avviser støtte til nasjonalt tiggeforbud

Akershus-benken på Stortinget ville ha bestått av seks Ap-representanter, seks fra Høyre, to fra Frp og én fra Senterpartiet og Venstre, om denne målingen slo til, men Venstres mandat er svært usikkert ettersom partiet nesten får halvert sin oppslutning til 3,8 prosent.

De fire borgerlige partiene faller totalt med vel 10 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet for fire år siden. Frp står for nesten halvparten av dette og mister ett mandat.

Senterpartiet har aldri hatt mer enn ett mandat fra Akershus, og sist de hadde en representant fra fylket, var i 2005 til 2009, som var Åslaug Hagas siste periode.

Les også: Senterpartiet vekst kan være over

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden