Rabbiner ber Israel unngå å blande seg

Rabbiner Joav Melchior kritiserer LOs boikott av Israel. Her fra minnemarkeringen av den internasjonale Holocaustdagen i Oslo.
Rabbiner Joav Melchior kritiserer LOs boikott av Israel. Her fra minnemarkeringen av den internasjonale Holocaustdagen i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rabbiner Joav Melchior i Det Mosaiske Trossamfund ber den israelske regjeringen unngå å blande seg inn i den norske omskjæringsdebatten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke i Det mosaiske trossamfunds interesse at den israelske regjeringen involverer seg, sier Melchior til den israelske avisen Jerusalem Post, ifølge Vårt Land.

Les også: Kohn: – Dette er et overgrep mot jøder i Norge

Sterke reaksjoner på Frps omskjæringsforbud

Det har stormet i mediene de siste ukene etter at Frp programfestet forbud mot omskjæring av guttebarn. Også flere andre partier har debattert temaet. Melchior sier til Jerusalem Post at det jødiske samfunnet i Norge har hatt «omfattende samtaler med Fremskrittspartiet og regjeringen her i Norge, og samarbeider med alle involverte for å løse denne potensielt bekymrende situasjonen».

Forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn, sier han støtter rabbinerens klare tale til Israel.

– Dette er en lokal, norsk debatt. Israel som stat har ikke noe i den å gjøre. De kjenner ikke språket, aktørene eller historikken, sier Kohn.

– Det er greit å minne samfunnet på at vi er jødiske nordmenn. Noen tror det er en motsetning mellom det å være jøde og det å være norsk. Det skjer for eksempel når noen hevder at «vi norske, vi omskjærer ikke». Jo, vi jødisk-norske gjør det, fortsetter han.