Trump: Ingen avtale mellom meg, mitt team og Russland

USAs president Donald Trump benekter at han har bånd til Russland. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump benekter at han har bånd til Russland. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump sier han ikke har noen forbindelser til Russland og sier det ikke var noen hemmelig avtale mellom hans valgkampteam og Russland. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med TV-kanalen NBC News sier Trump at han solgte en bygning til en russer for mange år siden og arrangerte Miss Universe i Moskva for flere år siden. Nå har han ingen forbindelser til Russland, sier han og legger til at han ikke har mottatt lån fra Russland eller har eiendom der.

– Jeg er ikke involvert i Russland. Ikke lån, ikke noe, sier han.

Intervjuet kommer få dager etter at Trump ga FBI-sjef James Comey sparken midt under byråets etterforskning av de påståtte forbindelsene mellom Trump-medarbeidere og Russlands innblanding i presidentvalget.

Trump legger til at russerne ikke påvirket stemmegivningen i USA, selv om folk ser ut til å tro det.

– Hvis Russland eller noen andre prøver å påvirke våre valg, synes jeg det er fryktelig, og jeg vil komme til bunns i det og sørge for at det aldri skjer, sier han, samme dag som han underskrev en presidentordre for å nedsette en kommisjon som skal granske nettopp påstandene om valgfusk.

Samleside: Her finner du alle nyhetene om Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden