Statoil med klimaadvarsel til Trump-rådgiver

Direktør for bærekraft i Statoil, Bjørn Otto Sverdrup, advarer USA mot å trekke seg fra Parisavtalen. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Direktør for bærekraft i Statoil, Bjørn Otto Sverdrup, advarer USA mot å trekke seg fra Parisavtalen. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I et brev til president Donald Trumps rådgiver i klimaspørsmål advarer Statoil-direktør Bjørn Otto Sverdrup USA mot å si opp klimaavtalen fra Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump har tidligere gått ut med at han ønsker å si opp Parisavtalen som ble inngått i 2015. Mens dette diskuteres innad i Det hvite hus har Statoils direktør for bærekraftig utvikling, Bjørn Otto Sverdrup, funnet det nødvendig å advare mot en slik utmelding.

Advarselen kommer i et brev Sverdrup har sendt til George David Banks, rådgiver i Det hvite hus i globale klima- og energispørsmål, skriver Stavanger Aftenblad.

«Jeg skriver til deg for å uttrykke støtte til fortsatt amerikansk i Paris-deltakelse i avtalen,» skriver Bjørn Otto Sverdrup i brevet, som han har lagt ut på Twitter.

Sverdrup peker på at Statoil har investert over 30 millioner dollar i løpet av sine 30 år i USA, og skapt tusenvis av jobber. Han framhever Parisavtalen som et godt rammeverk og understreker at fortsatt amerikanske deltakelse vil være til stor fordel for selskaper som opererer i USA.

Les også:

Trump feller dom over Parisavtalen

Kina lover å forsvare Parisavtalen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden