Bondelaget misfornøyd med jordbruksoppgjøret:

– Tilbudet er sjokkerende dårlig

STEIGEN, NORDLAND juli 2008: Ung jente raker gress på gård. Småbruk og hesjer i bakgrunnen. Jordbruk. Rive. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX NB! Modellklarert
STEIGEN, NORDLAND juli 2008: Ung jente raker gress på gård. Småbruk og hesjer i bakgrunnen. Jordbruk. Rive. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX NB! Modellklarert Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Fylkeslederne i Bondelaget finner statens tilbud i jordbruksoppgjøret provoserende. De mener regjeringen gir blanke i jordbruksmeldingen Stortinget har vedtatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nationen er lokallederne i Bondelaget svært kritiske til blant annet fjerning av målprisen på gris og finansieringen av opplysningskontorene, kutt i arealtilskudd og beitetilskudd og stor økning i kraftfôrprisen.

– Tilbudet er sjokkerende dårlig. Det er en omkamp med jordbruksmeldingen og svarer ikke på det som er vedtatt av Stortinget, sier Aslak Snarteland, leder i Telemark bondelag.

Ståle Nordmo, leder i Nordland Bondelag, mener omfordelingen regjeringen legger opp til er gjort for å skape intern strid blant bøndene.

Ord som «krise», «respektløst», «ubegripelig» og «katastrofe» brukes i Bondelagets kritikk. Likevel tar de fleste til orde for å møte staten ved forhandlingsbordet for å komme til enighet.

Les også: Festaften for bøndene i Stortinget

Statens tilbud til bøndene er klart

Bøndene krever 1,45 milliarder i jordbruksoppgjøret

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden