Norge pålagt 11.013 EØS-direktiver

Boye Ullmann i Nei til EU håper LO vil gå inn for et EØS-kritisk forslag på kongressen i mai.
Boye Ullmann i Nei til EU håper LO vil gå inn for et EØS-kritisk forslag på kongressen i mai. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Nei til EU har Norge innført 11.013 EU-direktiver siden 1994 og sagt nei til 0. Nå varsles det hard kamp for å få LO til å gå inn for å skrote EØS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallene framgår av en pamflett som organisasjonen har laget i forkant av LO-kongressen i mai, ifølge VG. De er hentet fra EØS-håndboken fra Utenriksdepartementet, oppdatert i 2016.

Faglig leder i Nei til EU, Boye Ullmann, sier til avisen at Norge ikke har sagt nei til et eneste av direktivene. Han nevner postdirektivet, som var omstridt og ble utsatt av Stoltenberg-regjeringen.

– Men dette ble senere implementert av Solberg-regjeringen. Det står altså 11.013–0 i kampen mellom EU og Norge. Det er pinlig. Arbeidsfolk i Norge har sluttet å stå med luen i hånden overfor sin arbeidsgiver. Men overfor Brussel står Norge med favnen full av luer. Er det noen som må ta den kampen for å verne om våre arbeidstakerrettigheter, er det LO-kongressen. Jeg ser ingen andre som har makt nok til å gjøre noe med det, sier Ullmann.

Han er rimelig sikker på at det vil bli flertall på LO-kongressen for et EØS-kritisk forslag. Ullmann er selv tillitsvalgt i Rørleggernes fagforening i Fellesforbundet i LO.