Sykehuskamp på arbeidernes dag

Gerd Kristiansen holdt 1. mai-tale på Youngstorget i fjor. I år drar hun til Sør-Varanger, der hun skal holde sin siste 1.mai-tale som LO-leder.
Gerd Kristiansen holdt 1. mai-tale på Youngstorget i fjor. I år drar hun til Sør-Varanger, der hun skal holde sin siste 1.mai-tale som LO-leder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ny regjering og reduserte forskjeller er hovedparolene under en topptung 1. mai på Youngstorget. I Odda bli det tverrpolitisk sykehuskamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederne i alle de tre partiene på venstresiden, Aps Jonas Gahr Støre, SVs Audun Lysbakken og Rødts Bjørnar Moxnes, skal holde appeller på Youngstorget.

Støre reiser deretter til Fredrikstad, mens Lysbakken setter kursen for hjembyen Bergen. Ap-nestleder Hadia Tajik er også i hjemtraktene. Hun besøker Klepp, Sola, Stavanger og Sandnes, mens nestlederkollega Trond Giske drar vestover til Fjell og Bergen.

AUF-leder Mani Hussaini deltar på ulike arrangementer i Akershus, Ap-sekretær Kjersti Stenseng tilbringer dagen i Skodje, Ålesund og Sykkylven, mens Ap-veteran Thorvald Stoltenberg skal tale i Slemmestad, Lier og Sagene kirke.

LO-lederen til nord

Den siste 1. mai-talen som LO-leder skal Gerd Kristiansen holde i Sør-Varanger. Enda lenger nord drar tidligere LO-leder Yngve Hågensen, som skal tale på Svalbard, mens Fagforbundets leder Mette Nord drar til Kristiansand.

Gerd Kristiansens utpekte etterfølger som LO-leder, Hans-Christian Gabrielsen, holder årets hovedtale i Drammen, avtroppende LO-nestleder Tor-Arne Solbakken er i Trondheim og Melhus, mens Fellesforbundets leder Jørn Eggum besøker de gamle industribyene Moss og Sarpsborg.

Amcar og sykehus

Frp-leder Siv Jensen har ingen offisielle planer 1. mai i år. Det har heller ikke nestleder Per Sandberg, men partiets andre nestleder Ketil Solvik-Olsen skal til Skreia i Oppland på Amcar-treff.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum skal til Bindal og Per Olaf Lundteigen til Sauda og Haugesund, mens partiets helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe drar til Odda, der det blir stormønstring til kamp for lokalsykehuset 1. mai.

LO i Indre Hardanger har nemlig ryddet bort alle andre kampsaker i et forsøk på å samle tusenvis av mennesker i en tverrpolitisk markering mot nedleggelse av akuttkirurgien ved Odda sykehus. Venstre-nestleder Terje Breivik, KrF-nestleder Olaug Bollestad, SVs Oddny Miljeteig, Aps Ruth Grung, LO-sekretær Are Tomasgaard og Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen deltar alle på arrangementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært