Sarkozy vil gi sin stemme til Macron

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy, her sammen med tidligere statsminister Jean-Pierre Raffarin under en minneseremoni for politimannen som ble skutt og drept på Champs-Elysees like før første runde i presidentvalget.
Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy, her sammen med tidligere statsminister Jean-Pierre Raffarin under en minneseremoni for politimannen som ble skutt og drept på Champs-Elysees like før første runde i presidentvalget. Foto: Francois Mori / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere president Nicolas Sarkozy sier han vil stemme på sentrumskandidaten Emmanuel Macron i det franske presidentvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarkozy er ikke spesielt positiv til Macrons politiske prosjekt, men sier alternativet, Marine Le Pen fra høyrepopulistiske Nasjonal front, er et valg som vil ha «svært alvorlige konsekvenser» for landet.

Den tidligere presidenten trakk seg tilbake fra det politiske livet etter å ha mislyktes i å bli det konservative partiets kandidat i nominasjonsvalget i november. Han ses imidlertid fortsatt på som en sentral politisk figur.

Les også: Mélenchon vil verken støtte Macron eller Le Pen

I et Facebook-innlegg skriver Sarkozy at hans synspunkt ikke kan regnes som støtte til Macrons politikk, men heller et «ansvarlig valg».

Han skriver videre at han har besluttet å ta standpunkt i lys av «den ekstraordinære situasjonen vi står overfor».

Samleside: Her finner du alle sakene om det franske presidentvalget

Les også: Børsoppgang etter første valgomgang i Frankrike