Demokratene: Bra at Trump dropper krav om penger til mur

President Donald Trump må trolig se langt etter penger til Mexico-muren i denne omgang.
President Donald Trump må trolig se langt etter penger til Mexico-muren i denne omgang. Foto: Andrew Harnik / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledere for Demokratene er glade for at Donald Trump ser ut til å ha droppet sitt krav om penger til Mexico-muren i budsjettforhandlinger som pågår denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er bra for landet at Trump tar muren av bordet i disse forhandlingene, sier Chuck Schumer, Demokratenes leder i Senatet.

Budsjettforhandlingene dreier seg om å få bevilget penger som gjør det mulig å holde det amerikanske statsapparatet gående fram til september. Tidligere har offentlige virksomheter i USA i perioder vært nødt til å stenge fordi medlemmene av Kongressen ikke har klart å bli enige om de økonomiske prioriteringene.

Selv om Trumps parti Republikanerne har flertall både i Senatet og Representantenes hus, har forhandlingene vært vanskelige også i år. Det kreves mer enn simpelt flertall for å få budsjettet vedtatt i Senatet, og fristen for å bli enige er lørdag.

Mandag kveld skal Trump ha sagt seg villig til å utsette kravet om bevilgning av en liten del av pengene det vil koste å bygge muren langs grensa mot Mexico. Muren var en svært viktig sak for Trump i valgkampen i fjor, men Demokratene er sterkt imot den.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kravet om penger til muren kan bli fremmet igjen av Trump i september. Den betente striden om USAs helsevesen bidrar også til å skape problemer i budsjettforhandlingene som pågår nå.

Reportasje: «Jeg var muslim i Det hvite hus under Trump - det varte i åtte dager»

Les også:

Amerikanere flest mener hatet øker i Trumps USA

Medisinsk tidsskrift: – Trumps politikk vil være skadelig for vitenskap og helse