Xi ber Trump trå varsomt overfor Nord-Korea

Kinas president Xi Jinpin, som besøkte Donald Trump i Florida tidligere i måneden, ber den amerikanske presidenten vise tilbakeholdenhet overfor Nord-Korea. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas president Xi Jinping ringte mandag sin amerikanske motpart Donald Trump og ba ham vise tilbakeholdenhet overfor Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske hangarskipet Carl Vinson nærmer seg nå Koreahalvøya, samtidig med at det ryktes at Nord-Korea planlegger en ny atomprøvesprengning denne uka.

Trump-administrasjonen har advart ledelsen i Pyongyang og sier at de forbeholder seg retten til å svare på det de oppfatter som provokasjoner, om nødvendig militært.

Kina, som regnes som en av Nord-Koreas få allierte, understreker at de er sterkt imot Nord-Koreas atomvåpenprogram, men advarer samtidig amerikanerne mot å trappe opp konflikten. Det var budskapet da president Xi Jinping mandag ringte Trump.

Les også: – Kinesiske kampfly i full beredskap

Nord-Korea truer med å gjøre USA til aske

–På jakt etter bråk»

– Kina håper at partene kan vise tilbakeholdenhet og avstå fra handlinger som ytterligere kan bidra til å øke spenningen på Koreahalvøya, sa Xi, ifølge det statlige kinesiske kringkastingsselskapet CCTV.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trumps svar på oppfordringen fra den kinesiske presidenten er ikke kjent, men de to diskuterte også Nord-Korea tidligere i måneden, både da Xi besøkte Trump i Florida og i en telefonsamtale etterpå.

Den forrige telefonsamtalen kom etter at Trump tvitret følgende: «Nord-Korea er på jakt etter bråk. Hvis Kina bestemmer seg for å hjelpe, ville det være flott. Hvis ikke, vil vi løse problemet uten dem! USA.»

Les også: Kilder: – USA vurderer å skyte ned Nord-Koreas test-raketter

– Nord-Korea gjør klokt i å ikke teste Trump