Xi ber Trump trå varsomt overfor Nord-Korea

Kinas president Xi Jinpin, som besøkte Donald Trump i Florida tidligere i måneden, ber den amerikanske presidenten vise tilbakeholdenhet overfor Nord-Korea. Se video.

Kinas president Xi Jinping ringte mandag sin amerikanske motpart Donald Trump og ba ham vise tilbakeholdenhet overfor Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske hangarskipet Carl Vinson nærmer seg nå Koreahalvøya, samtidig med at det ryktes at Nord-Korea planlegger en ny atomprøvesprengning denne uka.

Trump-administrasjonen har advart ledelsen i Pyongyang og sier at de forbeholder seg retten til å svare på det de oppfatter som provokasjoner, om nødvendig militært.

Kina, som regnes som en av Nord-Koreas få allierte, understreker at de er sterkt imot Nord-Koreas atomvåpenprogram, men advarer samtidig amerikanerne mot å trappe opp konflikten. Det var budskapet da president Xi Jinping mandag ringte Trump.

Les også: – Kinesiske kampfly i full beredskap

Nord-Korea truer med å gjøre USA til aske

–På jakt etter bråk»

– Kina håper at partene kan vise tilbakeholdenhet og avstå fra handlinger som ytterligere kan bidra til å øke spenningen på Koreahalvøya, sa Xi, ifølge det statlige kinesiske kringkastingsselskapet CCTV.

Trumps svar på oppfordringen fra den kinesiske presidenten er ikke kjent, men de to diskuterte også Nord-Korea tidligere i måneden, både da Xi besøkte Trump i Florida og i en telefonsamtale etterpå.

Den forrige telefonsamtalen kom etter at Trump tvitret følgende: «Nord-Korea er på jakt etter bråk. Hvis Kina bestemmer seg for å hjelpe, ville det være flott. Hvis ikke, vil vi løse problemet uten dem! USA.»

Les også: Kilder: – USA vurderer å skyte ned Nord-Koreas test-raketter

– Nord-Korea gjør klokt i å ikke teste Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært