Misjonsgeneral dropper Ap og melder overgang til KrF

Rune Edvardsen har forlatt Arbeiderpartiet til fordel for KrF etter helgens landsmøtevedtak om å fjerne K-en i navnet på KRLE-faget. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Rune Edvardsen har forlatt Arbeiderpartiet til fordel for KrF etter helgens landsmøtevedtak om å fjerne K-en i navnet på KRLE-faget. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil har misjonsgeneralen støttet Arbeiderpartiet. Ap-landsmøtets vedtak om KRLE-faget førte umiddelbart til partibytte for Rune Edvardsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rune Edvardsen, som er kritisk til Arbeiderpartiets innvandringspolitikk og partiets holdning til kristendom i skolen, har tidligere truet med å melde overgang. Nå gjør han alvor av trusselen.

Da vedtaket om at K-en i KRLE-faget skulle bort var fattet, postet Edvardsen på sin Facebook-profil et skjermbilde fra KrFs nettside med teksten «Takk for innmeldingen!»­, som dokumentasjon på byttet til nytt parti, skriver Dagen.

–Fra i dag er jeg medlem i KrF. Godt valg alle sammen, skrev Edvardsen.

Han er daglig leder ved misjonsorganisasjonen Troens Bevis i Sarons dal i Kvinesdal, som driver misjonsvirksomhet over hele verden.

Ap-leder Jonas Gahr Støre, som selv ønsket å beholde K-en, synes partibyttet er leit.

– Han er en klok person. Det er han sikkert også etter at han har gjort dette, men den K-en kom til for tre og halvt år siden. Den var der ikke før. Det at den etter vår mening bør gå bort, endrer jo ikke innholdet i det faget og heller ikke innholdet i den politiske holdningen til det faget, sier Støre til Dagen.