Meny

Arbeiderpartiets landsmøte:

Tajik: - Bare far min har stått for mer verdiskaping i Norge, enn Frp

DÅRLIG BUSINESS: Fremskrittspartiet ville selge en Statfjord-plattform til utlandet for 10 milliarder. Nå har den skaffet Norge 1000 milliarder, sa Hadia Tajik til Ap-landsmøtet fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DÅRLIG BUSINESS: Fremskrittspartiet ville selge en Statfjord-plattform til utlandet for 10 milliarder. Nå har den skaffet Norge 1000 milliarder, sa Hadia Tajik til Ap-landsmøtet fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
En sprudlende inspirert Hadia Tajik startet debatten om Ap's kommende partiprogram med å påpeke at utviklingen mot det bedre kan snu..

Ap-nestleder Hadia Tajik hun oppsummerte oljehistorien og de blåblås ønske om å selge ut offentlige verdier, med sin egen far som eksempel, da hun fredag morgen innledet til programdebatt på Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo.

- I 1972 kom faren min til Norge fra Pakistan og sveiset rør til en av plattformene på Statfjord. Ironisk nok er dette det feltet som Fremskrittspartiet ville selge til utlandet for 10 milliarder kroner, fortalte hun.

- I dag har det produsert olje og gass for over 1000 milliarder, og har skapt tusenvis av arbeidsplasser. Bare far min har skapt større verdiskaping i Norge enn Frp! sa Tajik.

Les også:   Tajik: – Dypt bekymret over at regjeringen setter likestilling på vent

En lang lenke

- Det siste Europa trenger nå, er flere sinte unge menn, sa nestlederen også om forslaget til nytt Arbeiderparti-program .

- I mange år har ting bare blitt bedre, med mer velstand, utdanning og muligheter. Nå ser vi det kan snu, sa hun.

"Arbeid" er Tajiks  stikkord for programarbeidet hun har ledet.

Hun oppsummerer at 115.000 mennesker nå er registrert som arbeidsløse.

- Det er så mange at hvis de holder hverandre i hendene, kan de lage en lenke her fra Folkets Hus i Oslo,  til Folkets Hus i Porsgrunn, illustrerte Tajik.

I den grad tallet på arbeidsløsheten nå går ned, er det ikke et positivt tegn for Ap-nestlederen. Hennes forklaring er at flere rett og slett trekker seg ut av arbeidslivet og ikke lenger søker jobber.

Les også:   Arbeiderpartiet nekter å føye seg for AUF sitt skatteønske

Populært