Støre holder døren åpen mot sentrum

OSLO 20170418. Arbeiderparti leder Jonas Gahr Støre holder pressekonferanse i forkant av Arbeiderpartiets landsmøte 20.23. april. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO 20170418. Arbeiderparti leder Jonas Gahr Støre holder pressekonferanse i forkant av Arbeiderpartiets landsmøte 20.23. april. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Arbeiderpartiet vil reversere to tredeler av den borgerlige regjeringens skattekutt. Men hvem Ap-leder Jonas Gahr Støre skal regjere sammen med, er uklart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror det avtegner seg et flertall for at dagens regjering skiftes ut med en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet. Partiene som ønsker å bidra til det, ønsker jeg å ha et godt forhold til, sa Støre på NRKs Politisk Kvarter, få timer før han skal opp på talerstolen på Ap-landsmøtet på Folkets Hus i Oslo.

Hvem han vil ha med seg i regjering er han ikke klar på.

– Vi har tre partier i Stortinget i klar opposisjon til dagens regjering. De er enige om at den må skiftes ut, og de peker på meg. Det er et avklart opplegg. Så holder vi døren opp til sentrum, sier Støre.

Han vil ikke låse seg til SV og Senterpartiet, slik Ap gjorde i 2013.

– Vi er åpne for å finne et grunnlag for sentrum. Det kan involvere regjering, eller en type samarbeid. Valgresultatet avgjør, sier Ap-lederen.

De borgerlige har senket skattene med 21 milliarder de siste årene. Støre har åpnet for å øke skattene med inntil 15 milliarder.

– Denne regjeringen har kuttet skatter, og hevder at det er vekstfremmende, men det klarer de ikke å dokumentere. Økte skatter gir oss mulighet til å løse fellesskapsoppgaver, både på velferdsområdet, skole og eldre, og til omstilling i næringslivet.

– Men vi vil øke fagforeningsfradraget. Det er en investering i et bedre organisert arbeidsliv, sier Ap-lederen.

Les også: Knapt flertall tror på Støre som statsminister etter valget

Støre: – Erna gir Norge et B-lag i Europa

Personvernpolicy