Knapt flertall tror på Støre som statsminister etter valget

Statsminister Erna Solberg (H) kjemper i motvind både på partimålinger og statsministermålinger. 51,4 prosent av de spurte i en ny meningsmåling tror at Jonas Gahr Støre (Ap) blir nye statsminsiter etter høstens valg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) kjemper i motvind både på partimålinger og statsministermålinger. 51,4 prosent av de spurte i en ny meningsmåling tror at Jonas Gahr Støre (Ap) blir nye statsminsiter etter høstens valg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en meningsmåling for TV 2 svarer 51,4 prosent at de tror Ap-leder Jonas Gahr Støre blir statsminister etter valget. Men Erna Solberg har ikke gitt opp håpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nåværende statsministeren får 44,1 prosents oppslutning, mens 4,5 prosent av en eller annen grunn tror at det blir en helt annen enn de to som havner som norsk statsminister etter høstens valg.

– Jeg tenker dette reflekterer meningsmålingene for tiden hvor det er et knapt rødgrønt flertall, sier statsminister Erna Solberg (H) til TV 2.

De siste meningsmålingene har vist at det ville blitt et rødgrønt flertall på Stortinget hvis det hadde vært valg nå, men samtidig har Ap gått tilbake i oppslutning på partimålingene, som domineres av en voldsom framgang for Senterpartiet.

– Nå er det min jobb å få folk til å stemme på borgerlige partier til valget slik at de begynner å tro på at det kan være meg som er statsminister etter valget og at vi får et flertall på Stortinget som ikke ønsker et regjeringsskifte, sier Solberg.